اشتغال در آلمان بعد از فارغ التحصیلی برای دانشجویان بینالمللی
بعد از فارغالتحصیلی در کشور آلمان دانشجویان بینالمللی میتوانند در این کشور مشغول به کار شده و علاوه بر تامین مالی زندگی روزمره، سنگ بنای آیندهی کاری خود در یک کشور اروپایی پیشرفته را بنا نهند.
فارغ التحصیلان بینالمللی که از کشورهای مبداء، خارج از اتحادیه اروپا و یا خارج از منطقه اقتصادی اروپا هستند میتوانند پس از اتمام تحصیلات خود با تمدید مجوز اقامت تا 18 ماه پس از فارغ التحصیلی، در آلمان کار کنند. این 18 ماه به محض اتمام امتحانات نهایی آغاز میشود، بنابراین بهتر است، در حالی که هنوز در دانشگاه یا در ترم پایانی خود تحصیل میکنید به دنبال کار بگردید.
به یاد داشته باشید که در طی این 18 ماه شما میتوانید در هر شغلی برای امرار معاش (لزومی بر مرتبط بودن آن با رشته تحصیلی نیست)، مشغول به کار باشید تا زمانی که به صورت تمام وقت استخدام شوید. در ادامه این مقاله به جزییات چگونگی امر اشتغال پس تحصیل میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
حرف اول، شناخت از بازار کار
به عنوان یک دانشجوی بینالمللی، ارتباط با جامعه آلمان و شرکتها را بسیار جدی بگیرید. این ارتباطات، برای شناخت بازار کار و همچنین داشتن شغلی خوب در آینده بسیار حیاتی هستند.
باید با ارائهی این مدارک برای تمدید مجوز اقامت خودتان اقدام کنید:
- شناسنامه و گذرنامهی شخصی
- مدرک فارغ التحصیلی از دانشگاه آلمان
- اثبات دسترسی به منابع مالی
- گواهی بیمهی سلامت
پس از پایان تحصیل در آلمان و دریافت مجوز تمدید اقامت، 18 ماه فرصت دارید که شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی خودتان در آلمان پیدا کنید. ما در این مقاله ده شهر برتر برای کار در آلمان را معرفی کردهایم.
اقدامات پس از یافتن شغل
پس از این که در شغل مورد علاقه خود حداقل برای 1سال استخدام شدید، ( یعنی قرار داد 1ساله را داشتید.) باید برای اخذ بلو کارت اروپا (EU Blue Card) اقدام کنید.
این کارت مجوز اصلی اقامت برای فارغ التحصیلان غیراروپایی میباشد و به بدین معنا است که از یک دانشگاه کشور آلمان فارغ التحصیل شده و قصد کار و ادامه زندگی در این کشور را دارید. شرایط خاصی برای اخذ این کارت وجود دارد، منجمله:
داشتن یک مدرک دانشگاهی/کالج از یک دانشگاه آلمانی
نامه درخواست شغل، از شرکتی که سالانه حداقل 56800 یورو حقوق پرداخت کند.قابل ذکر میباشد که در مشاغل دیگر ، و در شرایطی که کمبود نیروی کار ماهر وجود داشته باشد، آستانه حقوق کمتر (تقریباً 44،304 یورو در سال) نیز قابل قبول است.
Blue cart کارت اقامتی میباشد که معمولا تاریخ اعتبار آن 4 سال است.
این کارت به مدت اعتباری معادل قرارداد به علاوه 3 ماه صادر میشود. در صورتی که شرایط درخواستی برای این کارت توسط متقاضی برآورده گردد، امکان تمدید آن نیز وجود خواهد داشت. پس از 33 ماه اقامت در آلمان، کسانی که دارای بلو کارت اتحادیه اروپا هستند، میتوانند برای اخذ مجوز اقامت دائم در کشور آلمان اقدام کنند.
اقامت دائم در آلمان پس از فارغ التحصیلی
این مجوز برای افراد غیرآلمانی صادر میشود که طی چندین سال در آلمان زندگی کردهاند که به آنها امکان اجازه اقامت، تحصیل، کار و حتی وارد کردن اعضای خانواده خود به این کشور را میدهد.
دارندگان Blue Cart اتحادیه اروپا میتوانند در صورت واجد شرایط بودن (اشتغال ، پرداخت عوارض و مهارت های اولیه زبان آلمانی) پس از 33 ماه اقامت در آلمان، مجوز اقامت دائم خود را دریافت کنند. همچنین ، دارندگان Blue Cart اتحادیه اروپا میتوانند در صورت داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 در مدت 21 ماه واجد شرایط دریافت مجوز شوند.
پس از سپری کردن 8 سال در کشور آلمان متقاضیان میتوانند درخواست شهروندی آلمان را کرده و پاسپورت این کشور را دریافت کنند.
پس از استخدام با قرارداد حداقل یک ساله، میتوانید برای کارت آبی اتحادیهی اروپا درخواست دهید.
آیا میتوان پس از بازگشت به کشور مبدأ برای استخدام در شرکتهای آلمانی اقدام کرد؟
اگر پس از اتمام تحصیلات تکمیلی خود در آلمان به کشور خود بازگردید، هنوز میتوانید در آلمان صاحب کار شوید. آنچه در این مورد به آن نیاز خواهید داشت، ویزای Job Seeker است که به شما اجازه میدهد برای مدت شش ماه به آلمان سفر کرده و جویای کار شوید.
با این حال، برخلاف مجوز اقامت تمدید شدهای که به شما اجازهی کار نیمه وقت در کنار جستوجوی کار تمام وقت را میدهد، ویزای کار این امکانات را برای متقاضیان ایجاد نمیکند. این اقدام به این معنا است که افراد متقاضی دریافت ویزای کار باید اثبات کنند که توانایی مالی کامل برای زندگی 6 ماه در آلمان را دارند.
پس از یافتن شغلی مناسب با حداقل یک سال قرارداد، میتوانید برای دریافت Blue Cart اتحادیه اروپا اقدام کنید.
فرصتهای شغلی برای فارغ التحصیلان بینالمللی در آلمان
با توجه به موقعیت پیشرو آلمان در میان بزرگترین اقتصادهای جهان، فرصتهای شغلی برای فارغ التحصیلان دانشگاه فراوان است، بنابراین یافتن شغل مناسب در آلمان برای این قشر از افراد مشکل خاصی نخواهد داشت. نسبت به رشته تحصیلیتان، میتوانید در صنایع متعددی کار کنید، زیرا آلمان مرکز هزاران شرکت در تمامی صنایع میباشد.
فرصتهای شغلی فراوان است و کارفرمایان دائما به دنبال افراد ماهر برای استخدام هستند. بهترین زمان برای جستوجوی کار در طول ترم آخر دانشگاه میباشد تا بتوانید حداقل ایدههایتان را در مورد اینکه: از کجا شروع کنید؟ چه انتظاری داشته باشید؟ دنبال کدام گزینهها هستید و یا باید باشید؟ را مشخص کنید.
متقاضیان میتوانند فرصتهای شغلی مرتبط را در وب سایتهای تبلیغات شغلی آنلاین، تابلوهای اعلانات دانشگاه یا حتی در وب سایتهای شرکت و رسانههای اجتماعی پیدا کنند. اگر از قبل باتوجه به ترجیحهای خود، شرکت خاصی را برای کار در نظر دارید میتوانید به شرکت ایمیلی نوشته و در مورد موقعیتهای شغلی باز اطلاع کسب کنید. همچنین از احتمال استخدام کارمند جدید در آینده نیز سوال کنید.
یکی از جنبههای مثبت مجوز اقامت تمدید شده این است که شخص دارنده میتواند در دورهای که برای استخدام در شرکت مدنظر منتظر است، در شغل دیگری برای امرار معاش کار کند.
نکته مهم: این است که به خاطر داشته باشید فارغ التحصیلانی که دارای مدرک زبان آلمانی هستند، احتمالاً نسبت به افرادی که توانایی مکالمه به این زبان را ندارند اولویت خواهند داشت. بنابراین در دوران تحصیل در دانشگاه، حتی اگر به زبان انگلیسی تحصیل میکنید ، سعی کنید مهارت زبان آلمانی خود را تقویت کرده باشید. دانستن زبان آلمانی نه تنها در مورد یافتن شغل، بلکه در اخذ سریعتر مجوز اقامت ،مراودات روزمره، ایجاد ارتباط و حل مشکلات در آلمان مؤثرتر خواهد بود.
سوالات متداول دربارهی کار در آلمان بعد از فارغ التحصیلی
بله، میتوانید مجوز اقامتتان را در آلمان تا 18 ماه پس از فارغالتحصیلی خود تمدید کنند. این 18 ماه به محض اتمام امتحانات پایانی شروع میشود.
پس از یافتن شغلی که دوست دارید، با قرارداد حداقل یک ساله، میتوانید برای کارت آبی اتحادیهی اروپا درخواست دهید، که مجوز اصلی اقامت اهالی کشورهای غیر اتحادیهی اروپا محسوب میشود که از دانشگاههای آلمان فارغالتحصیل شدهاند و میخواهند در آلمان بمانند و کار کنند.
حداقل 56400 یورو در سال باشد (از 1 ژانویه 2022). در مشاغل دیگری که کمبود کارگران ماهر دارند، آستانهی حقوق کمتر و در حدود تقریباً 43992 یورو در سال است.
دارندگان کارت آبی اتحادیهی اروپا که واجد تمامی شرایط باشند (داشتن شغل، توانایی پرداخت هزینههای زندگی خود و مهارتهای اولیهی زبان آلمانی)، میتوانند پس از 33 ماه اقامت در آلمان مجوز اقامت خود را دریافت کنند. اگر سطح مهارت زبان آلمانیشان B1 باشد، پس از 21 ماه میتوانند برای این مجوز اقدام کنند.
اطلاع از شرایط شما برای مهاجرت اولین گام برای یک مشاوره صحیح است.
۰۴۱-۵۱۳۱
شنبه تا پنجشنبه - ساعت ۱۰ الی ۲۰