در وهله اول، زندگی در آلمان برای بسیاری از دانشجویان بینالمللی در عین هیجانانگیز بودن کمی استرسزا و مبهم است. معمولا دانشجویان با این سوال پرتکرار که پس از ورود به کشور آلمان چه باید کنند؟ مواجه میشوند.
توجه داشته باشید بیتردید به دلیل این که وارد کشور جدیدی میشوید، نیازمند پارهایی از راهنماییهای کارگشا برای تعیین مراحل مهم این اتفاق هیجانانگیز خواهید بود تا از استرس آن بکاهد. Vira Study در این مقاله به 8 مورد مهم که پس از ورود به کشور آلمان باید انجام داد،خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.
در این مقاله میخوانید:
نوشتن نام خود بر روی در و صندوق پستی:
تمام ارتباطات رسمی در آلمان از طریق نامه انجام میشود. به همین دلیل اطمینان حاصل کنید تا نام شما روی زنگ در و جعبه پست به درستی نصب شده باشد که در غیر این صورت هیچ پست یا بستهای دریافت نخواهید کرد.
اقامت خود را به ثبت برسانید (Anmeldung):
بر اساس قوانین، ثبت آدرس اقامت پس از ورود به آلمان برای دانشجویان بینالمللی متقاضی تحصیل در این کشور الزامی میباشد. ثبت آدرس اقامت در اکثر ایالتهای فدرال به صورت رایگان انجام میگیرد. با این حال، در برخی مکانها هزینه اداری بسیار کم بابت عملیات ثبت اقامت دریافت میکنند. برای مثال، کسی که به هامبورگ نقل مکان میکند هنگام ثبت اقامت باید 12 یورو پرداخت کند.
شما باید اقامت خود را تا 2 هفته پس از ورود به آلمان ثبت کرده باشید که عدم انجام به موقع ، احتمال جریمه و یا عوارض بیشتری خواهد داشت. همچنین توجه داشته باشید که برای نقل مکان از جایی به جای دیگر در این کشور نیز باید مشابه همین پروسه را انجام دهید. مشاوران ما در شرکت Vira Study مدارک مهم مربوط به روند ثبت اقامت در این کشور را جمعبندی کردهاند که در ادامه به آنها میپردازیم.
- مدارک مورد نیاز برای ثبت اقامت
- برای این کار، مدارک از جمله: فرم ثبت نام Anmeldeformular که می توانید از Rathausآن را دریافت کنید یا یک نسخه کپی از آن را از Rathaus بگیرید.
- کارت(های) هویت شخصی که باید ثبت نام گردند(Pass / Personalausweis)؛ به عنوان مثال، گذرنامه برای افرادی که شهروند اروپایی نیستند.
- تأییدیه کتبی از صاحبخانه ملکی که اجاره و یا خریداری نموده اید. (Wohnungsgeberbestätigung)
نکته: Wohnungsgeberbestätigung باید توسط صاحبخانه شما امضا و تأیید شود.
- برای اطمینان بیشتر ، قرارداد اجاره (Mietvertrag) و نیز مقداری پول نقد به همراه داشته باشید.
- هنگام ثبت نام در Einwohnermeldeamt یک Anmeldebestätigung دریافت خواهید کرد که یک سند بسیار مهم تلقی میشود.
نکته: بسیاری از Bürgeramt به شما اجازه میدهند تا برای ثبت اقامت خود یک قرار ملاقات آنلاین بگیرید تا بتواند در زمان انتظار صرفهجویی کند.
افتتاح حساب بانکی:
حتما این سوال پیش خواهد آمد که شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی چگونه میتوانید اقدام به افتتاح حساب در کشور آلمان کنید؟ برای این کار شما کافی است مدارک مورد نیاز را آماده و به بانک مراجعه کنید، مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب بانکی در کشور آلمان شامل:
- تأیید ثبت نام از اداره ثبت (Anmeldebestätigung from the Einwohnermeldeamt)
- کارتهای هویت شخص که قبلا ثبت شده است.
چند مورد از بانک های محبوب در آلمان عبارتند از Sparkasse ، Deutsche Bank ، Volksbank ، Postbank ، Commerzbank. همچنین بانکهایی مانند N26 به دلیل داشتن امکان نصب برنامه برای کنترل امورمالی از تلفن همراه، امروزه بین مردم محبوبیت دارد.
دانشجویانی که قبلاً در کشور خود حساب مسدود شده داشتن، باید به بانک خود مراجعه کرده و انسداد حساب را رفع کنند. برای این کار همان مدارک ذکر شده در بالا کافی است. علاوه بر این ، در برخی موارد به نامه تأیید انتقال نیز نیاز میشود که به باز شدن حساب مسدود در کشور خود نیز کمک خواهد کرد.
تکمیل فرمهای مربوط به تحصیل:
دانشجویان باید تمام فرمها و ملزومات مربوط به تحصیل خود را در تماسی به دانشگاه، تکمیل و دریافت کنند. به عنوان مثال ، ممکن است لازم باشد فرم ثبت نام را تکمیل، هزینه ترم را پرداخت یا مدرک بیمه درمانی را دریافت کنند و سایر موارد.
معمولاً دانشگاهها یک گواهی ثبت نام (Studienbescheinigungen) به شما ارائه میدهند که نام دوره و مدت آن را مشخص میکند. ممکن است لازم باشد به عنوان دانشجو متقاضی در یک مرکز ارائه دهنده بیمه خدمات درمانی عمومی ثبت نام کرده و برای تمدید ویزا درخواست کنید.
بیمه سلامت (Krankenversicherung) :
داشتن بیمه سلامت از مهمترین اقدامات پس از ورود شما به کشور آلمان است. شما چه دانشجوی دانشگاه آلمان باشید، چه خود اشتغال ، بیمه سلامت برای تمامی ساکنان آلمان اجباری خواهد بود.
برای دانشجویان بینالمللی در آلمان دو نوع بیمه درمانی وجود دارد:
- بیمه خدمات درمانی عمومی یا دولتی (Gesetzliche Krankenkasse):
هر شخصی که درآمد ناخالص آن کمتر از 59.400 یورو در سال باشد باید تحت پوشش یک طرح بیمه خدمات درمانی دولتی قرار گیرد. این نوع بیمه برای دانشجویان نیز پیشنهاد میشود.
در کشور آلمان سه ارائه دهنده اصلی بیمه وجود دارد: Techniker Krankenkasse (TK) ، AOK و Barmer GEK.
- بیمه خدمات درمانی خصوصی:
اگر درآمد شما بیشتر از 59.400 یورو در سال باشد و یا اگر یک شغل مستقل دارید، در یک شغل آزاد یا پاره وقت با دستمزد بیشتر از 450 یورو در ماه مشغول هستید میتوانند برای بیمه خدمات درمانی عمومی ثبت نام کنید.
بیمه خصوصی گرانتر از بیمه های دولتی میباشد. مزیت بیمه خصوصی این است که می تواند نیازهای شما را بصورت گستردهتری پوشش دهد.
شما می توانید به مرکز ارائه دهنده بیمه خدمات درمانی چه به صورت آنلاین، چه به صورت حضوری مراجعه کرده و عملیات ثبت نام خود را انجام دهید. علاوه بر مشخصات شخصی، باید اطلاعات مربوط به بیمه درمانی قبلی خود را،مشخصات بانکی (برای بررسی بدهی) و عکسی همانند عکس پاسپورت را ارائه دهید.
دانش آموزان ممکن است نیاز به ارائه Studienbescheinigungen (گواهی ثبت نام) نیز به همراه داشته باشند.
قرار ملاقات برای اخذ مجوز اقامت (Aufenthaltserlaubnis):
اگر برای تحصیل در آلمان با ویزا به این کشور سفر میکنید و قصد دارید مدت طولانیتری در این کشور بمانید (که معمولا برای اسکان بیشتر از 3 ماه این مورد محسوب می شود)، باید پس از گذشت سه ماه اول، به اداره امور اتباع خارجی مراجعه کرده و برای اخذ اقامت خود اقدام کنید.
توصیه میشود در اسرع وقت از Ausländerbehörde وقت بگیرید. بسیاری از Ausländerbehördeها قرارهای آنلاین را ارائه میدهند. هنگام دریافت قرار ملاقات، لیستی از اسناد مورد نیاز (بسته به نوع مجوز درخواستی، لیست اسناد متفاوت خواهد بود.) که باید برای دریافت مجوز اقامت به اداره ثبت احوال ارائه دهید، برای شما ارسال میگردد.
خدمات رفاهی:
در صورت لزوم باید ثبتنام برای برق (Storm) آب (Wasser) ، گاز ، اینترنت و غیره را در ادارات مربوطه انجام دهید. اگر صاحبخانه آنها را برای شما ارائه دهد، برای هر یک از آنها قرائت متر (کنتور) را یادداشت کنید. اما اگر صاحبخانه این وظیفه را به عهده نگیرد، شما خود مسئول راه اندازی و ثبتنام در ادارات مربوطه خواهید بود.
تهیه سیمکارت آلمانی برای تلفن همراه ( Handyvertrag):
خرید سیمکارت آلمانی نسبت به پرداخت هزینه رومینگ برای افرادی که دارای تلفن همراه هستند، ممکن است به صرفهتر باشد. به این منظور میتوانید قرارداد تلفنی پیشپرداخت یا پسپرداخت دریافت کنید. Vodafone ، O2 ، T-Mobile ، Base از بزرگترین ارائه دهندگان سیمکارت و خدمات مخابراتی و اینترنتی در آلمان هستند. البته اگر کمتر از 28 سال سن دارید، در مورد برنامههای Junge Leute از اپراتور خود سوال کنید.